Kinderspellen

Producten 1-36 van 113

Pagina
Filter

Producten 1-36 van 113

Pagina
Filter

Kinderen en spelletjes gaan goed samen. Kinderen zijn dan ook vaak in voor een spelletje. Met hun ouders, broertje of zusje of met andere leeftijdsgenootjes, een spelletje is altijd goed. Al vanaf jonge leeftijd zijn er spelletjes te koop die op de doelgroep zijn afgestemd. Veel spellen, zeker de eerste jaren, bevorderen naast het speelplezier ook de ontwikkeling van de kinderen. Lees hier meer voordelen van kinderspellen en ontdek leuke spellen!

Het belang van kinderspellen

Zoals gezegd zijn de meeste spellen voor een bepaalde leeftijdsgroep geschikt. Zorg dus dat jullie regelmatig nieuwe spelletjes in huis halen, die bij het ontwikkelniveau van jouw kind passen. Sowieso vinden kinderen het vaak leuk om nieuwe spellen te ontdekken. Het spelen van kinderspellen is daarbij niet alleen een leuk tijdverdrijf wanneer de kinderen zich vervelen, maar is bovendien erg leerzaam. Naast dat de kinderen soms inhoudelijk iets opsteken, leren de kinderen onder andere ook het volgende:

  • Op je beurt wachten: Kinderen zijn soms wat ongeduldig. Dit is niet handig bij het spelen van kinderspellen.
  • Tegen je verlies leren kunnen: Het is niet erg als je kind fanatiek is, maar het moet ook leren om met tegenslagen en verlies om te gaan.
  • Vooruitdenken: Bij sommige spellen moet je al strategisch vooruit denken, om te bepalen wat je volgende stap gaat zijn.
  • Geheugen: Bij veel spellen moet je dingen onthouden of iets uitrekenen, de perfecte training voor je geheugen.

Kinderedities van spellen

Hoewel kinderen snel leren, zijn sommige spelletjes te moeilijk of sluiten niet goed bij de belevingswereld van de kinderen aan. Toont jouw kind interesse in een bepaald soort spel dat jullie zelf graag spelen, maar past het eigenlijk nog niet zo goed bij de leeftijd van het kind? Kijk dan eens of jullie een junior editie van dit spel kunnen aanschaffen. Spellen als Uno, Doolhof, Monopoly en 30 Seconds hebben ook een junior-versie met thema's of vraagstukken die geschikt zijn voor kinderen.

Leuke kinderspellen

Er bestaan veel leuke kinderspellen. Willen jullie graag een nieuw spelletje kopen, laat je kind dan ook eens meekijken. Een strategisch spel, een denkspel of een reactiespel? Zie hier welke spellen bijvoorbeeld tot deze categorieën behoren:

  • Strategisch spel: Monopoly, Kat en Muis, Stapeltoren, Ticket to Ride, Catan, Stratego
  • Denkspel: Memory, Kwartet, Mastermind, Wie ben ik?, Wat doe je met je zakgeld?, Scrabble
  • Reactiespel: Halli Galli, de Bijtende Krokodil, Toilet Pret, 30 Seconds

Bij de zoektocht naar leuke kinderspellen kunnen jullie de leeftijdsfilter gebruiken om spellen te vinden die ook daadwerkelijk geschikt zijn voor hun leeftijd. Dat wil niet zeggen dat een 5-jarig kind nooit in staat is om een spel voor vanaf 6-8 jaar te spelen. Maar je moet je er vooral bewust van zijn dat de aanbevolen leeftijd allerlei redenen kan hebben. Misschien zijn de handelingen te ingewikkeld, of de thema's niet geschikt voor jongere kinderen. Als ouder kun je dit het beste inschatten voor jouw kind.

Kinderspellen buiten

Zijn jullie graag buiten, dan zijn kinderspellen voor buiten erg handig. Natuurlijk kunnen de meeste spellen ook gewoon mee naar buiten worden genomen. Denk er echter vooral met winderig weer aan dat kaartspellen misschien minder handig zijn als jullie geen kaarten willen verliezen. Spellen zoals Toilet Pret zijn misschien juist beter buiten, zodat het water jullie kamer niet nat maakt. Ook Trap er niet in! of Pie Face Cannon kun je heel goed buiten spelen.

Kinderspellen kopen

En zijn jullie er al uit welk spel het gaat worden? Een kort spelletje of een wat langer spel? Als jullie de keus hebben gemaakt, kunnen jullie het spel eenvoudig via onze website bestellen. Hebben jullie nog vragen? Neem dan graag contact met ons op.