Monopoly

6 producten

Filter

6 producten

Filter

Monopoly is één van de bekendste bordspellen ter wereld. Er zijn vele variaties van het spel zoals Monopoly met bankpasjes, Valsspelers editie of Monopoly Junior. In de klassieke Monopoly versie staan er 40 plaatsen op het Monopolybord en 28 straten. Bekijk hieronder het Top1Toys assortiment en speel ze allemaal!

Ben je op zoek naar het spel Monopoly? Hier bij Top1Toys hebben we een uitgebreide collectie Monopoly spellen van Monopoly Classic tot Monopoly Junior en van betalen met contant geld tot betalen met de creditcard. Welke versie is jouw favoriet?

Hoe speel je het Monopoly spel?

Zoveel mogelijk geld in het laatje brengen met behulp van vastgoed en het innen van belastingen: dat is waar het om draait bij het Monopoly spel. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 8 spelers, waardoor het een geliefd spel is onder gezinnen. De meeste mensen kiezen voor een startbedrag van 1500 Monopoly dollars, waarmee je een solide basis voor het spel hebt. Spelers gooien om de beurt met 2 dobbelstenen en verplaatsen de pion het aantal stappen gelijk aan het aantal ogen van de dobbelstenen.

Het Monopoly spel bestaat uit 40 vakjes met verschillende straten, stations, nutsbedrijven en speciale vakjes. Statige panden aan de Coolsingel en Kalverstraat staan in de verkoop! Aan jou de taak om voldoende geld te hebben op het moment dat je de straat passeert. Bezit je alle straten van dezelfde kleur? Dan kun je er huizen of hotels op bouwen. Tel uit je winst!

Kanskaarten en algemeen fondskaarten maken eveneens onderdeel uit van Monopoly. Soms volgt hier een positieve actie op, maar je kan ook pech hebben met een negatief effect. De gevangenis is een apart vakje op het bord, waar je niet in wil komen te zitten. . Om uit de gevangenis te komen, kun je proberen dubbele worpen te gooien tijdens je beurt, een kaart gebruiken als je die hebt, of na drie beurten een boete van 50 Monopoly dollars betalen. Het spel eindigt wanneer er nog maar één speler overblijft die niet failliet is gegaan. Een speler gaat failliet als hij niet genoeg geld heeft om huur te betalen aan andere spelers of aan de bank. En hoewel het een bordspel is waar veel geluk bij komt kijken, of misschien juist wel om dat deze geluksfactor aantrekkelijk is, blijft het een spel wat met plezier wordt gespeeld.

Soorten Monopoly

Aanvankelijk stelde Monopoly slechts één variant beschikbaar, maar in de loop der jaren zijn er een boel soorten bijgekomen. Zo spelen ze in Frankrijk om de Mont Saint Michel, dobbelen de Duitsers om de Keulense Dom en gaat het in Spanje hard tegen hard om steden als Elche, Barcelona en Cadiz! Naast de landenedities, zijn er ook soorten waar de regels net even anders zijn. Top1Toys bespreekt er een aantal.

Monopoly Classic

Heb je ooit een potje Monopoly in je leven gespeeld, dan is de kans groot dat je jouw pionnen verzette op het Monopoly Classic bord. Wat opvalt aan Monopoly Classic, zijn de pionnen. Spelers kunnen kiezen uit vingerhoeden, oldtimers en schepen. In het spel zijn verder 28 eigendomsbewijzen, zestien kanskaarten, zestien Algemeen Fonds-kaarten, 32 huizen, twaalf hotels, twee dobbelstenen en Monopoly Dollars opgenomen.

Monopoly Deal

In tegenstelling tot het leeuwendeel van de edities, is Monopoly Deal een snel kaartspel dat gebaseerd is op het originele Monopoly. Winnaar worden? Dit doe je door drie complete sets eigendomskaarten in je bezit te krijgen.

In Monopoly Deal hebben de kaarten verschillende functies, zoals eigendomskaarten (straten en nutsbedrijven), actiekaarten (zoals huur innen of eigendommen stelen), en geldkaarten. Spelers trekken aan het begin van hun beurt kaarten en kunnen dan maximaal drie acties uitvoeren.

Monopoly Junior

Er zijn door de jaren heen heel veel versies ontwikkeld van het bekende spel Monopoly. Maar nadat de normale versie, met straten zoals Spui en Neude, zo populair werd, besloot de fabrikant ook een kindereditie te maken: Monopoly Junior. Monopoly Junior is speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar. Het aantal vakjes is gereduceerd en enkele vakjes, zoals ‘vrij parkeren’ zijn achterwege gelaten voor een sneller spelverloop.

Naast de junior variant, heeft Monopoly ook de handen ineengeslagen met bekende karakters en spellen zoals Monopoly Roblox, Monopoly Fortnite, Monopoly Star Wars Mandalorian en Super Mario.

Vragen over Monopoly?

Wil je meer informatie over onze Monopoly collectie van het merk Hasbro? Onze klantenservice beantwoord graag je vragen. Bel gerust even tijdens kantooruren of stuur een mailtje. We helpen je graag!