Nijntje

Nijntje is verzonnen door Dick Bruna en bestaat al sinds 1955. Nijntje is populair bij kinderen van over de hele wereld: ze herkennen zich in Nijntje en haar avonturen en Nijntje geeft ze een warm en prettig gevoel van veiligheid.

3 producten

Filter

3 producten

Filter

Nijntje bestaat al sinds 1955. Toen werd ze voor het eerst getekend door Dick Bruna. Het laatste nieuwe boek over Nijntje verscheen in 2011. Van alle boeken van Dick Bruna is Nijntje wereldwijd het meest bekend en het meest populair. Nijntje spreekt kinderen van over de hele wereld aan en geeft ze een warm en prettig gevoel van veiligheid. Veel kinderen herkennen zich in Nijntje en haar avonturen. Ze is ongecompliceerd en onschuldig, is positief en staat open voor nieuwe ervaringen.

De naam ‘Nijntje’ is afgeleid van het woord ‘konijntje’. Voor ons is dat heel logisch, maar in het buitenland is dat niet zo. Daarom heeft Nijntje in andere talen een naam gekregen zonder bijzondere betekenis, maar die wel makkelijk is uit te spreken: ‘Miffy’. Nijntje is ook verschillende keren in series op tv te zien geweest. In deze serie beleeft ze avonturen met haar vrienden.